2022-08-12 309 瀏覽
同舊同學相聚,佢有$500coupon, 最後簡左呢昨黎用哂d coupon佢。我地係晚上去既, 所以兩個人都係order左佢個tasting menu 同wine pairing。(我覺得可以skip wine pairing, 慳果一千order支自己中意既紅酒飲仲開心)前菜係個蝦他他, 幾開胃配柚子汁好開胃。之後黎個帶子魚子醬。 一粒真係唔夠喉, 係好食既, 但太細粒好唔滿足。 黎多粒就fit哂。跟住黎左個椰子湯, 好香椰子味, 濃郁好味。 食完上面咁多野之後上主菜前佢會上個雪葩比你清清個口歡迎主菜。個雪葩幾好食, 好fresh又酸酸地, 差d想叫佢黎多個。主菜先黎個蠔意粉, 又唔會話唔夾喎, 蠔唔會腥,仲幾好食, 意粉都唔會太乾身,好食。之後食完到真主菜我同的朋友都麻麻海膽, 所以都係order左個法國乳鴿, 食落口好香,d肉好嫩, 但有少少唔夠肥, 冇左果種脂肪香同口感, 但overall都好食。最後真係估佢唔到個甜品先有驚喜好似叫Mango mango, 仲會有waiter行岩黎落乾冰搞下花臣。 講番個味, 有fusion feel 好有manago味, 正!兩個人埋單$3
同舊同學相聚,佢有$500coupon, 最後
簡左呢昨黎用哂d coupon佢。

主菜

之後食完到真主菜

最後真係估佢唔到個甜品先有驚喜

兩個人埋單$3500,用coupon 扣$500
你話抵唔抵真係見人見智。 不過成個環境係舒服, 都好服務。 有coupon會再試下其他菜式。