2024-11-04
環境很美,經過門口噴水池上樓梯入去,保留了復古風歐式裝修,樓底夠高空間闊落,窗邊位置望到淺水灣一帶景色,坐低用餐感覺寫意休閒。仲有好多好靚嘅打卡位,記得要去埋中庭同長樓梯影相打卡。呢度無論環境、食物質素、員工服務都係非常出色滿意👍🏻非常推薦大家去約會、 慶祝生日/ 紀念日。我哋揀3 道菜✨Prix Fixe Menu ✨ 視乎選的主菜分別是$568/$688。✨Bread✨麵包外脆內鬆軟,沾橄欖油/醋 食好香。✨Smoked or raw / Appetisers✨🔶The Verandah Caeser Salad沙律菜好新鮮爽脆,仲有烤香的焦糖合桃、煙肉、香草麵包粒,清新開胃。🔶Sliced Scottish Smoked Salmon 三文魚份量好多,肉質鮮味之餘又有獨特的煙熏味 ,配搭埋半乾蕃茄等材料,放在脆卜卜的小法棍一齊食,口感豐富又好味。✨Main Course / Grill ✨🔶U.S. Beef Tenderloin Steak🥩Tenderloin呢個部位肉質好細嫩,點了5 成熟控制得幾好,外面烤得好焦香又保持到肉汁好粉嫩,牛排食落鮮嫩多汁,配搭埋醬汁食好夾。🔶T
✨Bread✨
麵包外脆內鬆軟,沾橄欖油/醋 食好香。
✨Smoked or raw / Appetisers✨
🔶The Verandah Caeser Salad
✨Main Course / Grill ✨
🔶U.S. Beef Tenderloin Steak🥩
🔶Tiger Prawn Spaghetti 🍝
份量十足,虎蝦好大隻肉質爽彈,每條意粉都吸滿龍蝦汁好creamy掛汁,意粉裡面仲有唔少蝦肉粒,食落好鮮味。
✨Dessert✨
🔶Berry parfait
甜品幾有驚喜,面頭層cream打到好幼滑細密,中間係莓味雪糕,裏面仲有唔少雜莓果肉。
✨Drink✨
🔹Latte
🔹Black Coffee ☕️
杯咖啡好好飲,個豆好香好啱我哋口味。