8月26日, Pacific Coffee喺銅鑼灣新開嘅emporium旗艦店, 環境真係裝修得夠晒特色, 而旗艦店亦劃分為幾個區域, 每一個區域都各有特色~ 而最好嘅係, 佢有一列大玻璃接收晒外面充足嘅陽光, 令成間coffee shop都非常光猛充滿能量! 新開張仲有咖啡買一送一優惠~ 我地就買杯試下~::: Mochaccino ::: $33因為覺得Pacific Coffee嘅咖啡比較香, 通常喺呢度都係會飲Latte多, 有啡香之餘又有奶味, 但係今日想飲d甜少少嘅, 所以要咗Mochaccino, 啖啖嘅朱古力味甜甜地, 亦都仲有咖啡嘅甘苦, 估唔到都幾好飲~::: Iced Vanilla Latte ::: freeIced Vanilla Latte同普通latte個樣其實十分相似, 不過味道就甜d, vanilla味其實唔算濃, 但就中和咗d咖啡同奶味… 結果呢杯野就甜味佔多, 反而無簡簡單單一杯latte好飲…呢間Pacific Coffee Emporium比一般Pacific Coffee店除咗普通咖啡、沙律、三文治、蛋糕等輕食, 仲新推出咗d旗艦店特別供應

::: Mochaccino ::: $33

呢間Pacific Coffee Emporium比一般Pacific Coffee店除咗普通咖啡、沙律、三文治、蛋糕等輕食, 仲新推出咗d旗艦店特別供應嘅香脆芝士雞翼、甜品同一系列特色咖啡等~ 環境好, 食物特別, 真係會令我地有好多機會翻食!
2012-08-26
10 分鐘 (外賣自取)