2022-11-28
我地預先open rice book左位,所以都好快安排就坐。一入到餐廳已經覺得係有裝修既餐廳,個感覺都係好舒服,即刻有加分👍👍用openrice 訂枱有得用優惠價order 2人餐,有一個salad buffet,我地就揀左青咖哩豬頸肉配roti同埋大蝦闊條麵。一開始見salad buffet個area都好乾淨、好整齊,亦有蝦。加上每一款都係有一d心思,好似羽衣甘藍沙律佢就加左合桃同cracker、生果(西瓜同火龍果)都加左甜品用既爆珠,所以係好唔錯🤤同埋我哋食左90分鐘,佢都一直有refill。青咖哩豬頸肉就無咩特別,不過不失。但係想讚下兩個湯!椰子雞湯同埋冬陰功湯係好飲,足料同唔太重味精。大蝦闊條麵係好食,2大隻蝦,有鮮味亦生熟控制得恰到好處,闊條麵都既汁都好入味,唔會太過heavy。不過有2樣野可以改善,第1,個闊條麵差唔多落單後60分鐘先上,追左3,4次。第2,就係員工又未至於唔禮貌,不過就無一種好友善既感覺,同可能太攰,都有啲目無表情。