2022-05-03 37 瀏覽
之前一直去開大圍嘅Amplifier,今次到旺角分店試吓🤤呢間餐廳氣氛幾好,燈光有少少暗,適合同朋友一齊食飯傾偈。凱撒沙律不過不失,惟麵包希望可以脆多少少,唔夠香,但勝在沙律分量都算幾多🥗卡邦尼扁意粉好好味😋佢嘅醬汁好香好creamy,意粉煙靭度啱啱好。因為平時成日食卡邦尼,所以要求比較高,之前食過好多餐廳嘅卡邦尼會好膩,但呢間嘅意粉整得唔錯👍🏻值得一試。最後仲叫左呢個pizza🍕呢間餐廳啲pizza名改得好好笑,除左日本之外,佢仲有墨西哥、意大利、西班牙、素菜、芝士等。我地叫嘅日本味有啲似大阪燒,入面有鰻魚,雖然鰻魚味唔係好明顯,但整體而言pizza 嘅配料例如木魚花、沙律醬、粟米等搭配得都幾好味❤️朋友仲一直讚添我地去之前有book 枱,餐廳仲好貼心咁問我地有冇人生日,需唔需要喺甜品度寫上happy birthday等字句👍🏻

傳統凱撒沙律

卡邦尼扁意大利麵

Pizza  “Japan”

卡邦尼扁意大利麵
Pizza  “Japan”