2016-06-29
紀念日,當然要浪漫一下食餐好o既老公一早就book左諾士佛臺呢間有情調o既西餐廳食晚飯雖然老公遲左book位,book唔到窗邊位,但坐中間環境都不錯我地叫左2個晚餐share食前菜當然揀左我地2個都好鐘意食o既生蠔啦!侍應話今晚係蘇格蘭蠔d蠔好新鮮,好甜呀!完全唔需要加醬汁,本身o既蠔味已經好出餐湯我叫左冬陰功忌廉湯一入口個感覺係好有驚喜!冬陰功味都好出,辣辣地,好香香料味而忌廉都好幼滑感覺好fusion,好特色老公就揀左黑松露湯佢話個黑松露味好香,好濃郁另外個餐仲有幾款小食黑松露年糕估唔到又幾夾喎個年糕好煙韌咖哩蟹肉麵包呢個我覺得麻麻地,因為個麵包係林o既,同埋個咖哩味唔夠重黑椒田螺都幾香幾惹味個田螺林林地,好入味主菜黎啦!黑毛豬扒一食落口,嘩!好好味呀!同一般豬扒好唔同!充滿肉汁肉質好林食後個口入面仲會充滿一陣好香o既肉味慢燒牛肉食落肉質好似平時食buffet果d燒牛肉咁,但肉汁同個味就濃好多香好多肉質林得黎又有少少質感仲有陣炭燒味最後,甜品係藍莓cheese cake本身以為無咩驚喜,但食落又好幼滑喎!仲好香芝士味總括全晚菜式都好滿意!service亦不錯不過就貴左少少
我地叫左2個晚餐share食
d蠔好新鮮,好甜呀!完全唔需要加醬汁,本身o既蠔味已經好出
佢話個黑松露味好香,好濃郁
黑松露年糕
估唔到又幾夾喎個年糕好煙韌
呢個我覺得麻麻地,因為個麵包係林o既,同埋個咖哩味唔夠重
都幾香幾惹味個田螺林林地,好入味
黑毛豬扒
肉質林得黎又有少少質感仲有陣炭燒味
本身以為無咩驚喜,但食落又好幼滑喎!仲好香芝士味