2016-06-29
見呢度有得食afternoon tea, 仲要擺到咁靚, 又咁啱團購有平 ($198/2person) 當然立即黎試下原本最擔心會好熱 因為呢排都34/35度 點知一入去又幾舒服喎 有大部風扇吹住 又有d自然風 而且坐得幾舒服主角上場! 一到個樣就好得喇 由咸點(最低個格)食上去咸點都幾好smoked salmon同wild mushroom 都好好食 西芹三文治幾refreshing Parma ham with melon 就好正常既quality好 到甜點首先食左個法式軟身蛋糕(我都係睇返餐牌先知呢個叫蛋糕) 一啖食完 士多啤梨加少少吉士同手指尾第一個關節咁大既mini pancake 味道都無乜點 一啖食左唔係太特別之後Forest berries tart 個人覺得都正常 因為個tart係朱古力底再黎tiramisu 可能放太耐先食 好似溶溶地咁 但都有濃郁既酒味既Macaroons, 一個檸檬味 都叫食得酸既我都酸到皺哂眉 標眼水 放棄左1/4個; 一個焦糖味 甜到呢... 即刻飲返兩啖茶先無咁喀喉開心果cupcake 本身都麻麻cupcake 加上呢個個cream真係唔得
主角上場! 一到個樣就好得喇 由咸點(最低個格)食上去
咸點都幾好
西芹三文治幾refreshing
好 到甜點
開心果cupcake 本身都麻麻cupcake 加上呢個個cream真係唔得 超甜之餘陣味好怪 所以食得一啖
Almond cream tart又係咬左一啖 味道其實係正常既 但太大個我又唔想食咁多
最後個栗子卷我無食 因為我唔食 但友人都話唔係幾好食
每人送返tea or coffee 我要左jasmine tea 係twining茶包 所以都幾好飲
個度service幾好 叫加水都好快好樂意
Overall個環境都唔錯 hea一個下就幾寫意 不過就唔好對d甜點expect太多 可能食lunch會好d