2011-01-06
食之前一日打黎訂位,仲好驚會full booking點知原來唔係好多人食接order的疑似經理果然係神神化化講野一輪嘴之餘仲要唔係好明佢講乜anyway book到張檯訂到甜品裝飾就得啦5點幾去到愉景灣,周圍行下影下相就入去睇完menu,order完就等野食等睇煙花Fettucinui CarbonaraCarbonara係整得幾好味的,個汁好濃好rich不過兩個人食完真係好滯 仲有成個PIZZA要食!Hawaiian Tropic Pizza個pizza係厚批,材料都幾多!我就覺得佢整得一般,可能個底太厚食左一件都唔得啦...... 結果要打包Strawberry Milkshake呢個飲品好失望! 用的係假strawberry味一飲都知係"藥水味"! 唔得!Banoffi Pie甜品有香蕉&caramel的,好甜好甜應該唔適合一般香港人口味(除非極愛甜的人)不過作為今次dinner的highlight,當然有靚靚Happy Birthday係碟邊!食到一半煙花就黎啦! 不過好遠其實睇得唔太清楚不過環境真係幾舒服! 食完記得去換免費船飛出中環
點知原來唔係好多人食
接order的疑似經理果然係神神化化
講野一輪嘴之餘仲要唔係好明佢講乜
anyway book到張檯訂到甜品裝飾就得啦
5點幾去到愉景灣,周圍行下影下相就入去
睇完menu,order完就等野食等睇煙花
Fettucinui Carbonara
Carbonara係整得幾好味的,個汁好濃好rich
不過兩個人食完真係好滯 仲有成個PIZZA要食! Hawaiian Tropic Pizza
個pizza係厚批,材料都幾多!
我就覺得佢整得一般,可能個底太厚
食左一件都唔得啦...... 結果要打包
Strawberry Milkshake
呢個飲品好失望! 用的係假strawberry味
一飲都知係"藥水味"! 唔得!
Banoffi Pie
甜品有香蕉&caramel的,好甜好甜
應該唔適合一般香港人口味(除非極愛甜的人)
食到一半煙花就黎啦! 不過好遠
其實睇得唔太清楚 不過環境真係幾舒服! 食完記得去換免費船飛出中環