2018-09-20 134 瀏覽
話說今日朋友仔生日,大家又喺銅鑼灣行完街。三五知己最好就係烚下烚下。咁啱行過見到呢間上品做緊生日優惠,就擇日不如撞日入去試下。入到去坐低好快就有人招呼我地,仲介紹菜式俾我地。本來以為呢度喺商業大廈入面隔離又係d高級酒店以為會好貴,點知原來仲有拼盤優惠jeng ar!!由於湯底太多選擇嘅關係,我地諗佐好耐決定要清酒花甲湯同四川麻辣鴛鴦鍋鍾意食辣嘅我地又點可以錯過~之後我地仲點佐推介必食嘅海鮮拼盤同上品牛肉拼盤。唔試唔知咩叫必食,海鮮拼盤上台嗰陣d魚同蝦都仲喺郁緊果然喺新鮮海鮮,冇得頂之後食落d海鮮仲好鮮甜,肉質爽滑。牛肉拼盤有曬7種頂級牛肉部位,一次過滿足曬所有人嘅慾望連邊爪位都有埋。真係令我好驚喜。仲要大大盤,唔怕唔夠喉仲有蝦滑同墨魚滑,認真,真係唔輸得!仲有侍應哥哥幫我地分落去洽加分加分!食完飽飽地,大家傾下計飲下嘢,而且呢度雖然喺銅鑼灣,環境都算夠寬落同舒服,又唔會好嘈。出面唔喺鬧區,唔會好多人要食到趕頭趕命咁喺好滿足嘅邊爐之夜,果然喺上品整體而言喺間高質嘅餐廳。
咁啱行過見到呢間上品做緊生日優惠,就擇日不如撞日入去試下。

jeng ar!!

鍾意食辣嘅我地又點可以錯過~

果然喺新鮮海鮮,冇得頂
之後食落d海鮮仲好鮮甜,肉質爽滑。

牛肉拼盤有曬7種頂級牛肉部位,一次過滿足曬所有人嘅慾望
連邊爪位都有埋。真係令我好驚喜。仲要大大盤,唔怕唔夠喉

加分加分!

喺好滿足嘅邊爐之夜,果然喺上品
整體而言喺間高質嘅餐廳。
2018-09-19
慶祝紀念