2018-07-11 47 瀏覽
老婆講左好多次想試下呢間餐廳,難得呢幾日得閒d 唔駛OT, 所以尊登早d book 定位同老婆撐下枱腳啦!餐廳係食店林立既銅鑼灣登龍街上,位置很好找!因為我們預約既時間比較早,所以入座時餐廳並不算太多人。餐廳佈置用心,有好多特色既小擺設,氣氛很好!食物種類都算幾多,米紙卷都有2 款不同,我地叫左「越式米紙卷 - 4 件」$68, 大大件,每件漲卜卜,一看就知好足料!生菜新鮮翠綠,米紙卷包有豬肉同蝦肉,加了蝦肉既米紙卷更惹味,而且檬粉爽口,九層塔同薄荷葉亦不會過多,再沾上酸甜汁,味道很清新,好快就俾我地K.O 了!「越式牛柳粒茄汁拌飯」$98嘩!牛柳粒好多,而且都係大大粒,應該用了一丁點既黑椒碎調味,惹味得來並不辣,味道調得很好!紅飯味道酸甜,軟硬適中,炒得好,唔油!老婆非常欣賞這餐,未食完餐飯就已經話要再encore

「越式牛柳粒茄汁拌飯」$98

老婆非常欣賞這餐,未食完餐飯就已經話要再encore

2018-07-11