招聘中
$17,000-$19,000
月薪
2019-01-30 488 瀏覽
呢日想食好d~於是晚餐揀左simplylife同老公chill一下!環境方面昏昏暗暗非常浪漫,每檯都有小蠟燭更添氣氛!呢個就係我鍾意黎既原因~Menu選擇唔多~我地叫左肉眼扒同燒春雞~加錢可以做set有湯或salad配飲品~大食既我地梗係轉set la~是日餐湯係蘑菇忌廉湯,配埋法包。我想講我真係好鍾意將麵包點湯食~尤其是呢個蘑菇忌廉湯既菇菇味超濃~配埋法包真係好好味!個湯入口順滑仲食到粒粒菇菇粒~而salad份量比較少,食落甜甜地~應該係黑醋加蜜糖~用料都好新鮮,不過我都係鍾意蘑菇忌廉湯多D~肉眼扒同燒春雞同時送上,10安士既肉眼扒果然份量一足! 7成熟D肉唔會太UN,牛味好濃!配埋個汁食味道更上一層次。配菜有薯條同蘆筍~薯條炸得香脆又熱辣辣~平時最怕食到好林又凍既薯條,呢度既薯條仲加左鼠尾草,食落好香口!而蘆筍都唔係俾D幼身既BB我地~每條都正常size而且好嫩口好爽,感覺好新鮮!而燒春雞我覺得更出色!果種香烤燒雞味真係不得了~食落口皮脆肉嫩,雞肉真係一d都唔鞋口!而且冇咩肥膏痴住~真係啖啖嫩肉!冇得彈!配菜有車厘茄,甜椒,仲有西班牙辣肉腸,全部都烤得好香而且索哂d汁~正!食完ma

食完main course第二個胃又呼喚我,走出去pastry區望下~俾d酥酥吸引~忍唔住叫左個榛子酥,睇見個賣相已經好吸引!老公怕甜但都覺得好好食!榛子忌廉好濃榛子味,上下夾既酥皮層鬆化!一支叉吉落去大啖食真係好滿足呢!!

Simplylife真係唔錯~~如果唔係佢價錢咁貴~我真係日日黎食都唔會厭呢!