而家八號風球, 不如講下尋晚去食飯嘅經驗.我尋晚約埋兩個朋友六點半開餐. 早一兩個禮拜就book 咗, 唔駛等. 事實上都冇人排隊環境舒服, 間飯店座落利舞台十七樓, 雖然我地唔係坐窗口旁, 望出去好開揚.不過食物真係令人十分失望.  1. 響鈴火腿夾: 唔好味;  2. 醉雞: 唔合格, 雞冇酒味, 而且雞肉"鞋", 唔係好食得落去;  3. 三鮮炒年糕: 合格;  4. 臭豆腐: 呢樣好少地方有得食, 唔差;  5. 酒釀丸子: 唔合格, 冇酒釀味, 糖水稀, 味道介於甜同唔甜之間;  6.香蕉合桃糊: 合桃冇打碎都算, 咬落去有"益"味, 我地請伙記聞下, 佢跟住幫我地取消咗佢.
而家八號風球, 不如講下尋晚去食飯嘅經驗.

不過食物真係令人十分失望.

1. 響鈴火腿夾: 唔好味;
3. 三鮮炒年糕: 合格;
4. 臭豆腐: 呢樣好少地方有得食, 唔差;
題外話/補充資料: 晚飯期間有個阿姐攞支棍出來, 棍頂包住塊布. 做咩? 抹一小段冷氣出口位, 唔夠半呎前, 有一大張大檯嘅人食緊飯. 後面仲有個伙記捧住碟菜, 照上 冇眼睇, 以為自己去咗茶餐廳
2019-07-30