2022-08-16
《PANCAKE HACHIKO - 旺角》又係食梳乎厘Pancake既時候啦😆近排終於對pancake既慾望冷卻左丁點😅但行過某啲地方都仲係會搵下附近有無得食梳乎厘班戟😎今次呢間cafe喺旺角同油麻地交界,都算係幾容易搵到,主打窩夫同梳乎厘pancake,網上評價參半,有人話好食有人話唔好食,所以我都只係抱住無咩期望既心態去試,當日我問店員有咩飲品推介時,店員都有介紹不同既招牌飲品同野食比我,而最後選擇左宇治抹茶白玉拿鐵$58同埋宇治抹茶提拉米蘇梳乎厘班戟$98🍵飲品首先上枱,宇治抹茶白玉拿鐵唔算好大杯,不過用黎打卡確實係幾靚既,佢既漸層都做得幾好,拿鐵既底部有五粒彈牙既白玉,由於我係個煙韌控,所以等緊pancake 既期間我已經暴風式吸入食曬所有白玉,無曬白玉之後杯飲品顯得更細杯,三啖應該都飲得曬🤨感覺就唔係太抵叫啦之後再等多十分鐘左右,pancake 就到啦,佢一客只有兩件,睇落份量都好足夠但比較薄左啲,不過呢間餐廳既梳乎厘pancake 同我平時喺其他地方食到既質地都好唔一樣,比較上稀少少無咁挺身,純粹係我個人感覺😅而上面既抹茶tiramisu 醬就反而好多,食到尾都仲點到醬汁
之後再等多十分鐘左右,pancake 就到啦,佢一客只有兩件,睇落份量都好足夠但比較薄左啲,不過呢間餐廳既梳乎厘pancake 同我平時喺其他地方食到既質地都好唔一樣,比較上稀少少無咁挺身,純粹係我個人感覺😅而上面既抹茶tiramisu 醬就反而好多,食到尾都仲點到醬汁,而個醬又唔會過甜,都幾好味架👍🏻
整體嚟講,呢間cafe 環境佈置係幾靚既,員工服務態度我去既當日都尚算良好,不過食物性價比就唔算好高,始終旺角區的話,呢個價位而又好食既cafe 都唔算難搵,當去踩踩點咁啱行開去食tea試下都可以嘅😉