2018-06-05
同朋友喺沙田第一城做運動,之後個肚有啲餓想搵嘢食。行到河畔花園,見到呢間餐廳,畀門口個餐牌吸引咗,一個500蚊嘅二人套餐,有餐湯、主菜、小食同埋甜品,非常吸引。見到人唔算好多唔需要等位,可能因為平日嘅關係。餐廳職員服務非常好,安排座位時有問我哋想坐邊,食嘢嘅過程中亦都不時留意我哋嘅需要,非常細心。餐廳嘅環境比較寬敞,坐位闊闊,坐得幾舒服。首先附送兩個餐湯,係羅宋湯,酸酸地可以幫助開胃。另外仲有麵包送添。前菜揀咗大蝦沙律。大蝦有三件,用炸嘅形式煮成,少少熱氣不過真係脆炸香口。主菜揀咗意大利飯配野菇同埋黑松露。飯非常香口,而且份量幾多幾抵食,賣相都非常吸引。另外點左烤美國安格斯肉眼扒。店員問我哋想食幾多成熟,我哋揀咗七成,果然啱啱好。肉眼扒係餐廳嘅招牌菜,款式都幾多,不過跟餐嘅就只有呢款,值得一試。甜品揀咗焦糖燉蛋,冇想像中咁甜,但係熱辣辣,細啖細啖食落非常滿足。幾鍾意呢間餐廳嘅環境同埋食物質素,第時黎開都可以再幫襯。
餐廳嘅環境比較寬敞,坐位闊闊,坐得幾舒服。
幾鍾意呢間餐廳嘅環境同埋食物質素,第時黎開都可以再幫襯。