行街行到好攰好想搵個靜啲既地方坐下,見到呢度樓上開左間咖啡店環境好似幾好,梗係要衝入去坐低抖下先。一入到去就見到個裝修都幾靚,瞬間好感度up,嗰日坐左個窗邊位,可以俯瞰到旺角熙熙攘攘的人群和街頭藝人的表演,店內仲有免費Wi-Fi提供,得閒拎部notebook來飲下咖啡之餘再上上網都幾好今次試左佢地既咖啡同甜品。咖啡師會依據客人口味推薦不同咖啡,我就揀左一款有果味的埃塞俄比亞咖啡,店員現場即時沖泡並很熱心講解咖啡的小知識。咖啡入口層次分明,味道都幾特別,雖然平常冇飲開咖啡都覺得幾好味最大驚喜來自於甜品,呢個布朗尼舒芙蕾蛋真係特別好味,舒芙蕾蛋口感滑潤、入口即化且有香蕉香味,配以布朗尼和雪糕,真·大大滿足聽講佢哋樓上都會有咖啡workshop,但今次就時間所限未趕得切嘗試,下次都要約埋朋友再去嘗試下

最大驚喜來自於甜品

2018-05-04