2020-06-14 601 瀏覽
媽咪中意食泰菜,呢日就帶佢去試形點嘅mango tree,優點係屬於商場舖,坐得舒服又就腳易搵,唔洗行咁遠~價錢中等,但份量較細,性價比一般般,服務態度幾好,上菜算快、但有個別漏單情況。泰菜必吃嘅無骨鳳爪,夠爽口,易食唔洗𠹹骨;酸酸甜甜,入口好香魚露味,同時又辣辣地,天熱食尤其開胃;可惜鳳爪件頭細,份量少。同樣細份嘅pad thai,味道好一般,又唔夠鑊氣;蝦碌得兩隻,但算幾新鮮大隻。飽肚之選🌟無諗過多士盒烘得幾酥脆,一啲都唔硬,裡層吸滿哂香甜濃郁嘅黃咖喱,令平平無奇嘅麵包生色不少,食落份外滿足。裡面有唔少配料,蝦碌、青口、魷魚、魚柳等海鮮打孖上,比雞牛豬食起嚟輕盈啲,無咁膩,平衡返本身口感濃厚嘅咖哩。漏單嘅小食拼盤追單後先送到。先講好食嘅,斑蘭嫩雞卷(中間)帶近似香茅味嘅香氣,肉質嫩實有咬口;蝦餅大大粒,飽滿爽口。反而炸魚餅好乾,外觀望落好燶,唔吸引;烤鴨米紙卷食唔到鴨肉,青瓜生菜唔太新鮮,食落無清新感。生日蛋糕堂食要+$100,感覺貴咗啲,唔係睇在環境份上應該唔會選擇

泰式無骨鳳爪沙律

泰菜必吃嘅無骨鳳爪,夠爽口,易食唔洗𠹹骨;
酸酸甜甜,入口好香魚露味,同時又辣辣地,天熱食尤其開胃;
可惜鳳爪件頭細,份量少。
泰式大蝦炒金邊粉

同樣細份嘅pad thai,味道好一般,又唔夠鑊氣;
蝦碌得兩隻,但算幾新鮮大隻。

飽肚之選🌟
泰式雜錦拼盤
漏單嘅小食拼盤追單後先送到。
先講好食嘅,
斑蘭嫩雞卷(中間)帶近似香茅味嘅香氣,肉質嫩實有咬口;
蝦餅大大粒,飽滿爽口。

反而炸魚餅好乾,外觀望落好燶,唔吸引;
烤鴨米紙卷食唔到鴨肉,青瓜生菜唔太新鮮,食落無清新感。

2020-06-13
泰式無骨鳳爪沙律