2023-07-31
哩間日式餐廳,揸車經過好多次,總係被佢裝修吸引,因為環境好有和風味,細細間又有日劇深夜食堂 Feel,今次去荔枝角見完客,就順路嚟哩間餐廳,同女友小熊一齊去開餐.睇完份Menu之後,小熊話點份二人套餐,就咁話啦!二人套餐有咩呢! 多囉!有香炸薄脆魚片,芝麻雞翼2隻,三文魚壽司同珍寶蟹膏帶子壽司各兩件,燒秋葵,黑蒜黑豚肉卷,鹽燒赤海蝦兩隻,石鍋黑菘露帆立貝炒什菌,雙色芝士燒日本蠔同煙肉櫻花蝦燒日本蠔各一.炸薄脆魚片估計唔係什麼新穎食物,但我第一次食,入口香脆,送啤酒一流.見到有碟燒喉嚨嘅物体外貌好吸引,夾起先知原來係黑蒜黑豚肉卷,豚肉鬆軟又甜,色香味俱全.珍寶蟹膏帶子壽司用原隻厚肉帶子,入口鮮甜嫩滑,上品!煙肉櫻花蝦燒日本蠔味濃又鮮嫩,係另一上品食物.餐廳採用趟門設計,D香港人又係無手尾囉! 開門又唔會閂門囉! 攪到待應妹妹不停走去閂門囉! 唉.....咪睇餐廳細細間,入去無耐轉頭就爆場! 我地好彩早一步入場咋,下次幫襯最好打電話去 Book 枱.
睇完份Menu之後,小熊話點份二人套餐,就咁話啦!
二人套餐有咩呢! 多囉!
有香炸薄脆魚片,
芝麻雞翼2隻,
三文魚壽司同珍寶蟹膏帶子壽司各兩件,
燒秋葵,
黑蒜黑豚肉卷,
鹽燒赤海蝦兩隻,
石鍋黑菘露帆立貝炒什菌,
雙色芝士燒日本蠔同煙肉櫻花蝦燒日本蠔各一.
珍寶蟹膏帶子壽司用原隻厚肉帶子,入口鮮甜嫩滑,上品!
煙肉櫻花蝦燒日本蠔味濃又鮮嫩,係另一上品食物.