2017-05-17
今日和朋友往卡莎338食晚餐, 我點了烤焗澳洲西冷牛扒(蒜蓉包, 羅宋湯和凍奶茶), 四式小食拼盤和朱古力窩夫配朱古力雪糕。烤焗澳洲西冷牛扒我點了黑椒汁7成熟, 肉質鮮嫩, 牛肉鬆軟, 入口即熔, 十分好食, 配上黑椒汁味道剛剛好, 不會太辣;另外配菜好豐富, 沙律菜好新鮮爽口, 配上黑醋汁食落十分美味, 白飯有飯香好綿;蒜蓉包香脆, 食落有啖啖蒜蓉味;羅宋湯夠熱, 味道適中, 不會太酸或太辣, 香味濃郁,很好飲;凍奶茶茶味濃, 有香滑奶味, 整個扒餐十分豐富美食, 好滿足;四式小食拼盤好足料, 有燒排骨, 雞翼、香草腸和薯條, 燒排骨醬汁酸酸甜甜, 很開胃惹味, 排骨十分嫩滑, 食落啖啖肉;雞翼燒得香脆, 皮脆肉嫩, 送酒一流;香草腸份量適中,食落去彈牙而不油膩, 香草味濃, 食落爽脆美味, 甚有口感;薯條炸得剛剛好, 而且薯條長度和厚度適中, 外表香脆之餘沒有燒焦, 配上茄汁更能帶出薯條的惹味;朱古力窩夫, 窩夫夠熱而且好有蛋香, 配上朱古力醬食落更加美味, 朱古力醬濃度適中, 不會蓋了原本窩夫的味道, 而朱古力雪糕朱古力味道香濃,高質素的甜品,;餐廳環境格調一流, 食物美味, 而
食落去彈牙而不油膩, 香草味濃, 食落爽脆美味, 甚有口感;薯條炸得剛剛好, 而且薯條長度和厚度適中, 外表香脆之餘沒有燒焦, 配上茄汁更能帶出薯條的惹味;朱古力窩夫, 窩夫夠熱而且好有蛋香, 配上朱古力醬食落更加美味, 朱古力醬濃度適中, 不會蓋了原本窩夫的味道, 而朱古力雪糕朱古力味道香濃,高質素的甜品,;餐廳環境格調一流, 食物美味, 而且份量十足, 朋友聚會好地方。