2022-03-12
▪️𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬▪️-𝐑𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚-𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚個人都係比較重要𝐑𝐞𝐝多D!fruity D如果鍾意酒味濃D既可以揀White▪️𝐅𝐨𝐨𝐝▪📌𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐅𝐢𝐝𝐞𝐨𝐬 𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐫𝐞𝐝 𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐩𝐚𝐰𝐧𝐬 𝐀𝐥𝐥 𝐢 𝐨𝐥𝐢 $350第一次食呢種麵,麵既質地好特別、可以形容為意粉口感既米粉,但比米粉再稍微幼身D!講落其實就係西班牙炒米粉😂口感好特別!西班牙紅蝦好鮮甜!見到蝦頭入面蝦膏慢慢流出...墨魚既鮮味mix紅蝦膏既鹹香 !絕對推薦!估唔到以為純粹係一個普通墨汁麵令我有驚喜!📌𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 $33好新鮮既番茄蓉、並唔係幻想中既罐頭番茄🍅食左好似跳咗入番茄農場咁Fresh😂麵包質感香脆有咬口!📌𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐁𝐨𝐧𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐫𝐨𝐰 $220呢個呢個真係 不 得 了!唔知大家飲阿媽煲既豬骨湯會唔會啜豬骨入面既骨髓?而呢個就係豬骨入面既精華所在!上面再鋪滿生牛肉碎!但注意⚠️係完全唔覺得自己食緊生牛肉!酸酸地鹹鹹地既味道完全中和咗骨髓既膩!🙂又係一道驚喜又好味既dish☺️☺️☺️📌𝐋𝐚𝐳𝐲 𝐎𝐦𝐞𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞 𝐖𝐢𝐭𝐡 𝐆𝐚𝐦𝐛𝐚𝐬 𝐀𝐥 𝐀𝐣
▪️𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬▪️
-𝐑𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚
-𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚
個人都係比較重要𝐑𝐞𝐝多D!fruity D
如果鍾意酒味濃D既可以揀White
▪️𝐅𝐨𝐨𝐝▪
📌𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 $33
📌𝐋𝐚𝐳𝐲 𝐎𝐦𝐞𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞 𝐖𝐢𝐭𝐡 𝐆𝐚𝐦𝐛𝐚𝐬 𝐀𝐥 𝐀𝐣𝐢𝐥𝐨 $90
完全顛覆咗一貫對既奄列概念!蛋餅底主要由薯仔整成,食到蛋香之餘仲有好香濃既薯仔味,配上鮮甜既蝦真係無得頂!呢個Dish又係我從來都無食過既味道😆覺得新奇又好食
📌𝐂𝐡𝐨𝐫𝐢𝐳𝐨 𝐈𝐛𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨 𝐂𝐫𝐨𝐪𝐮𝐞𝐭𝐚𝐬 $30
西班牙既可樂餅!好好食!面層脆脆!一咬會爆鹹!配上Ham鹹香味道十足!
📌𝐖𝐚𝐫𝐦 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐓𝐚𝐫𝐭 $70
omg....如果接受唔到blue cheese 咁濃既芝士就真係唔好試!我就係其中一個例子 原本我係為呢個cheese cake而黎!但係實在接受唔到有陣羊奶酥味夾埋blue cheese既味....
So far 成餐飯都好正除左個cheese cake😂😂環境氣氛好好 音樂好正 食物都好有驚喜!好Enjoy 希望可以再次到訪💕
環境:8.6/10
食物:9.1/10 (Except cheese cake 😂)
服務:7.6/10
@rubia.hk