2021-05-19 14 瀏覽
嚟到呢間喺上環西街嘅手蠔吧season plus梗係要食蠔,佢哋做緊優惠買任何一枝紅白酒都可以用優惠價50蚊品嘗到一打精選生蠔又式者半打美國中碼生蠔。我哋呢次就叫左枝由熱情侍應所推介嘅花香味濃嚟自南非嘅Rhanleigh Sauviguon Blanc 。生蠔新鮮,海水味好重,肉質飽滿,而一路飲住酒食,味道會截然不同,而呢隻白酒味道香甜,較易入口,用嚟配海鮮就最適合,更能突出其鮮味。煙三文魚沙律:清新清爽嘅沙律菜同軟稔口感嘅煙三文魚,配合埋酸甜適中嘅黑醋沙律汁,呢個配搭好啱依家開始悶熱嘅天氣食。芝士牛油焗日本元貝:元貝size大隻,肉厚飽滿,用芝士牛油焗就最啱。白酒煮馬尼拉蜆:馬尼拉蜆蜆身較細,但勝在更鮮更甜,加埋用白酒煮更能突出其鮮甜味,仲添加左陣陣白酒嘅清香。三成熟嘅美國安格斯肉眼:用天然嘅牛油面層最清嘅油來煎,下香草以油浸式煎封,使油香滲入肉裡,牛扒略帶血色,外皮呈焦黃,切開後周圍嫩粉,中間則呈亮紅色,牛味濃郁,油香滿溢,肉質稔滑,加埋伴碟嘅即炸薯角同埋黑醋沙律就完美。