2023-12-20
打邊爐最鍾意就係食壽喜燒湯底,尤其是係有日本生雞蛋可以沾嘅呢種正宗嘅日本壽喜燒。呢度除咗有散叫之外,都已經有幾款reset好嘅套餐。套餐全部都包咗前菜(柚子蟹柳沙律) ,野菜拼盤同埋白飯。幫我打邊爐比較鍾意食烏冬,所以將白飯改成做烏冬。首先第一款牛嗌咗極上A4黑毛和牛,呢款牛有好重嘅牛奶味,食落去軟滑而且奶香味重,加埋蛋食一流!另一款就嗌咗更加高級嘅A5黑毛和牛肉眼,呢款牛一睇落就知個花紋好靚,就算自己係超級市場買應該都唔平,呢款嘅牛牛香味好重,食落去超級滿足。配埋嘅椰菜拼盤材料都好多,將所有菜同埋菇放落湯煮之後超級好味。另一個主角一定係烏冬,將烏冬略略煮1分鐘之後,再加啲湯底一齊食,超級正!整體而言,呢度嘅環境舒適,而且服務都好好,好適合打個邊爐,聚會傾偈。