2018-08-22 851 瀏覽
相信大家都知道九龍城是最多泰國菜,去到九龍城真係唔知道入邊間好,行左幾條街見到有一間放咗個推廣牌出嚟寫住like咗Facebook就有九折,見到咁抵,我就同幾個朋友入去試吓😁一入到去原來是有兩層的,樓下嗰層已經全院滿座,所以職員帶我們到上一層,上到上層環境非常清靜,只有我們一枱客人蒜蓉炒芥蘭,沒有什麼特別,普通😬一班人來食飯,當然要叫啤酒,啤一啤明爐烏頭$88 ,非常之抵食,魚又新鮮,又大條,魚上面有些芫茜,䓤花,蒜蓉和辣椒,而魚的底部就有椰菜!另外有一碗湯, 供給客人自己補充👍🏻湯入邊有些肉碎,味道酸酸的😁碳燒豬頸肉是我最喜歡的一道菜,完全不油膩,而且肉質爽口,另外配一一個醬汁,酸酸辣辣的😋正牛肉抄河👍🏻有幾條芥蘭伴碟,河粉內有大量的蛋絲和蒜蓉碎,份量多燒牛肉🤪牛肉和脂肪遍布平均,完全不難咬👍🏻肉質林身魷魚本身味道不錯,配合醬汁味道效果大大不同,更加好味,魷魚爽口, 易咀嚼😄燒羊扒,用了大量黑椒, 肉質好林,但酥味太重😢海鮮芋頭飯,從圖中已經明顯見到有大量海鮮有青口魷魚明顯見到有大量海鮮有青口,魷魚,蝦☺️飯入面有一些芋頭粒,飯是炒底的👍🏻 非常惹味
蒜蓉炒芥蘭,沒有什麼特別,普通😬
一班人來食飯,當然要叫啤酒,啤一啤
燒牛肉🤪牛肉和脂肪遍布平均,完全不難咬👍🏻肉質林身
燒羊扒,用了大量黑椒, 肉質好林,但酥味太重😢