2016-10-15 1798 瀏覽
相約朋友到中環蘭桂坊玩之前,當然要醫下肚先啦,就去左和安里近街尾有間common room食個飯傾傾計,發覺呢度環境超正wo~地方夠哂大,台與台之間唔會好近~好有空間感!燈光昏暗帶情調!食物價錢唔貴相當相宜又有質數,所以想推介比大家飲左杯green basil~調得幾好飲~味道好香好清新既羅勒葉味,之後滲出d菠蘿汁味~再中間有粒大大既冰。飲落好易入口~vodka味唔算濃烈,可以飲多幾杯呢~雖然細細杯但係醉翁之意不在酒。之後就叫左d小食甜蕃薯薯條~質感粗身!食落有咬口~味道夠哂香脆,好香蕃薯味~就算唔配汁醬好唔會乾身。條條都好有咬口~送酒小食必點呀烤露筍~賣相幾好靚~放左隻剛半熟既溫泉蛋做toping, 之後認心地將蛋汁針破,蛋香配上烤過既露筍好好味,露筍味道鮮甜~雖然露唔夠脆,但仍然無阻我比呢碟餸既好評蜆肉多士~見到相就知道啦,蜆肉份量夠哂多~粒粒都好鮮甜無沙~配埋d洋惹加汁醬,香脆既多士簡直回味無窮呀香炒魷魚~魷魚爽彈有咬口~一d都唔un! 加左dd檸檬汁更令魷魚既香味擴散~有2條香脆既麵包條~好脆口~上面有d黑醋汁~食落味道開胃醒神!
簡直回味無窮呀