Happy Friday!朋友介紹黎尖沙咀食円相 ENSO,以木系為主嘅居酒屋,貼左好多獨立樂隊同地下偶像團體的海報,播住音樂,想像得到老闆一定音樂同藝術品味既人同朋友分別叫左鯖魚燒 同埋 一人定食鯖魚燒鯖魚外皮燒得香脆,內裡魚肉嫩滑多汁,鮮味十足一人定食前菜係蟹棒蟹籽沙律,蟹棒肉質鮮甜,加上脆口嘅蟹籽,配埋清新爽口嘅沙律菜,整體感覺非常清爽😍日式南瓜湯濃郁香甜,口感絲滑,南瓜嘅自然甜味同湯底嘅香味融合得非常完美😋日式炸雞外皮香脆,雞肉嫩滑多汁,加上特製蘸醬,味道更加出色🥳鐵板蒜片牛柳粒係呢個餐既主菜,牛柳粒煎得剛剛好,外層微焦,內裡嫩滑,加上香脆嘅蒜片,口感豐富😋和風溫泉蛋伴飯係一道簡單但充滿驚喜嘅菜式,溫泉蛋滑嫩,配埋米飯同和風飯素,清碗冇難度啦最後嘅甜品係綠茶蕨餅,蕨餅質地Q彈,綠茶香氣濃郁,甜而不膩,係一道完美嘅結尾❤️配埋日本清酒五十嵐使用雄町酒米釀造層次豐富得黎好易入口,有白桃和梨味既甜濃郁酒體,口感清爽值得Encore 的居酒屋
Happy Friday!

同朋友分別叫左鯖魚燒 同埋 一人定食

鯖魚燒
鯖魚外皮燒得香脆,內裡魚肉嫩滑多汁,鮮味十足

一人定食

配埋日本清酒五十嵐
使用雄町酒米釀造
層次豐富得黎好易入口,有白桃和梨味既甜
濃郁酒體,口感清爽

值得Encore 的居酒屋