2022-07-31
餐廳配色柔和,座位非常多,提供多款西式餐點,dinner亦有set供應。平日晚市7點左右,已經有唔少客人食緊。焗肉醬千層麵配薯蓉($92),肉醬量多,麵層唔會焗得過淋/硬,切既時候,仲見到層層狀態。旁邊2側既薯蓉幼滑,但唔會覺得膩。個人覺得味道清淡ok,唔會好重味,如果覺得唔夠味,可以加入肉醬稍作調味,效果亦唔錯。即焗關係,食個陣要小心。烤雞腿番茄香草天使麵($92),雞腿超大隻,個皮已燒焦脆,雞肉嫩唔‘鞋’,好易就撕得開。而天使麵份量超多,男仔食一定夠飽甚至太多。麵身偏硬,有番茄、洋蔥粒等一齊炒香。不過略微油左dd。每個dinner set都附有是日餐湯或沙律,及飲品一杯。餐湯係有機蘑菇湯,蘑菇打成碎粒,超濃郁及香。原來仲人有埋餐包附送,麵包微微烘過,浸湯食就冇咁硬身。唔知係味唔同set既麵包會唔一樣,見有d食客係類似蒜蓉多士樣。餐飲選擇眾多,除左常見檸茶檸水咖啡,仲有公平交易既蘋果茶、雜莓茶等,味道聞落香,飲落味道就淡。整體,環境大及舒服,適合聚會,無論係情侶、朋友,又或係家庭聚會都好岩。食物份量多,價錢正常。
每個dinner set都附有是日餐湯或沙律,及飲品一杯。