2018-09-03 125 瀏覽
今日同男朋友嚟咗呢度dinner,貪佢幾有feel咁,同埋環境都幾舒服!我哋叫咗鰻魚玉子燒、松葉蟹蒸蛋、和牛鵝肝卷、天婦羅拼盤、網燒黑毛和牛同海膽忌廉意粉。鰻魚玉子燒,勝在夠熱辣辣,但係入面嘅鰻魚就少咗啲,同埋啲調味都差少少,不過就好有蛋味。松葉蟹蒸蛋,呢個就不過不失~和牛鵝肝卷,入面包住牛油果同鵝肝,感覺好滿足!網燒黑毛和牛,燒得啱啱好,唔會過韌,又保留咗肉嘅粉嫩,配埋特製醬汁好夾!仲有2件小蘋果仔架!天婦羅拼盤,炸得香脆,炸粉唔厚,配上蘿蔔蓉醬汁消除油膩感,而且拼盤款式多,加分!最後係海膽忌廉意粉,份量偏少,但係醬汁偏多,雖然好食,但略嫌太滯!整體黎講,呢度嘅環境坐得舒服,食物都夠新鮮夠熱辣辣,但係可以改善下上菜速度,因為都等得有啲耐,同埋我哋去個日餐廳職員打爛咗幾次嘢好大聲,好多客人都嚇親,建議餐廳下次小心返啲~

松葉蟹蒸蛋,呢個就不過不失~

和牛鵝肝卷,入面包住牛油果同鵝肝,感覺好滿足!

2018-08-08