2021-07-05
4 月中旬, 剛經歷咗小狗離世, 心情需要放鬆一下。於是同另一主子一同入到長洲散散心。山長水遠入到長洲, 盡行、盡食。行完一輪又未夠鍾坐船, 於是我哋去搵好多MEDIA 都有介紹嘅啡寮坐下、飲下啡。喺碼頭行大約5 分鐘就見到一間好型格嘅COFFEE SHOP。COFFEE SHOP 係PET FRIENDLY 嘅, 見到店長 (?) 都好鍾意狗狗。我哋點咗一杯長洲冰滴黑咖啡同炭燒朱古力冰滴咖啡。COFFEE SHOP 一入去就係長長嘅BAR 枱, 對面就係整咖啡嘅地方, 再入去有幾張枱, 好CHILL!我地就坐咗喺近門口嘅BAR 枱。(左)炭燒朱古力冰滴咖啡 - 淡淡朱古力味同咖啡融合埋, 夠凍, 好好飲! (右)長洲冰滴黑咖啡 - 啡寮嘅signature! 好好飲! 唔酸! 因為係用深烘培拼配豆, 所以味較濃, 亦係我鍾意嘅味道! COFFEE SHOP 環境舒服, 性價比高! 下次去長洲都會幫襯呀!
山長水遠入到長洲, 盡行、盡食。
我哋點咗一杯長洲冰滴黑咖啡同炭燒朱古力冰滴咖啡。
我地就坐咗喺近門口嘅BAR 枱。