2022-01-28
之前跨年同朋友去咗時代廣場嘅Club Albergue 1601食晚飯慶祝<Old Fashioned>講多慶祝又點可以唔去飲番杯呢大食妹一如既往嗌咗杯Old Fashioned用Whiskey做酒底嘅Old Fashioned加入左橙皮, 味道又清香, 酒感較重<Caipirinha>朋友嗌嘅呢杯Caipirinha用Cachaca做酒底, 加入新鮮青檸汁, 大食妹覺得超酸, 唔識得欣賞<焗田螺釀磨菇>小食嗌咗比較少見嘅焗田螺釀蘑菇醬汁睇落好濃味, 其實還好帶有沙沙嘅口感, 裏面加入左比較軟身嘅田螺同蘑菇, 味道唔錯<蒜蓉法包>大食妹果段時間好鍾意食蒜蓉法包Club Albergue 嘅蒜蓉法包味道唔錯, 鬆軟香口, 沾上田螺釀磨菇嘅醬汁就更好食<炭燒穀飼美國頂級牛肉眼>朋友嗌嘅炭燒穀飼美國頂級牛肉眼煎得好香口雖然油脂偏低, 但肉質唔錯我哋仲加配在香煎鵝肝, 雖然好細一舊, 但入口即溶, 食過回甘<羅勒番茄醬車厘茄藍蟹肉扁意大利麵>最後一個大食妹推介嘅就係呢份車厘茄藍蟹肉扁意大利麵鍾意茄醬
最後一個大食妹推介嘅就係呢份車厘茄藍蟹肉扁意大利麵鍾意茄醬朋友一定唔可以錯過, 蕃茄味極度濃郁, 蟹肉超多, 非常好食