2020-11-29
上次黎太晏,無曬食物,今次終於食到!Bagel 算大個,可以share,但包體可以更煙韌!•🥯🍰🍩🥯🍰🍩 🥯🍰🍩🥯🍰🍩•『Chocolate Tiramisu Bagel 』$48Bagel有一層白色微甜放面(但講唔岀係咩味),加上深色包體,好吸睛!咬落朱古力味比較重,但心中期望tiramisu 有嘅咖啡味就唔無;包體有夾心朱古力•『鰹魚昆布枝豆芝士貝果』$48見到佢嘅promo就好想黎食,一直都好期待鹹味貝果;有啲bagel,味道好香濃,一咬落就味道充斥口腔,哩個貝果嘅味係要慢慢㗳嘅;昆布味主要喺包入面,枝豆煮到好淋同芝士撈埋作餡💭枝豆如果有「蓉」同「粒」,口感應該更豐富?(我哋食嘅時候,見到店員捲緊bagel)•『高知柚子x小山園抺茶巴士克芝士蛋糕』$58哩個係三件食物中,最有驚喜嘅一件,蛋糕濃厚幼滑!喺個名度岀現過嘅材料都食到,上層抺茶味,下層有淡淡嘅柚子香,兩層都有cream cheese味,蛋糕細滑;隨餅附上柚子蜜,加添口感•🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️唔係好識形容飲品,但我同朋友都認為兩杯都可以encore!•Matcha Latte $50 抺茶香,飲落口夠thick•Hot
🥯🍰🍩🥯🍰🍩 🥯🍰🍩🥯🍰🍩
『鰹魚昆布枝豆芝士貝果』$48
💭枝豆如果有「蓉」同「粒」,口感應該更豐富?
(我哋食嘅時候,見到店員捲緊bagel)
『高知柚子x小山園抺茶巴士克芝士蛋糕』$58
🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️🍵☕️
唔係好識形容飲品,但我同朋友都認為兩杯都可以encore!
Matcha Latte $50
抺茶香,飲落口夠thick
Hot White Coffee $45
揀咗嚟自Columbia嘅咖啡豆,店員話有少少朱古力同焦糖香;咖啡比較nutty,咖啡香味持久同濃烈;雖然唔係我點,但我都偷飲咗兩啖