2021-03-29
🥢大角咀泰國人主理光猛乾淨美味泰國菜🥢突然想食泰國菜,之前有聽過朋友食大角咀一間泰菜,每日有提供唔同款的$1 蚊菜式,夠曬好味地道,而家環境光猛乾淨,今次就等我地去試下係咪咁正先🥢香料燒焗鰂魚 $162我地好鐘意食泰式燒鰂魚,如果要食泰國菜餐牌有既話,必定會點的一個菜,呢個燒魚燒到好香,因為魚肚放了很多香料同香茅,啖啖魚肉又夠滑溜,點青醬或橙紅色的酸汁一齊食更正🥢蛋網海鮮金邊粉 $88用網蛋包住熱辣辣的金邊粉,打開蛋皮內有炒到金黃色的金邊粉,入口同平時泰國食到的口感帶點煙韌,味道甜甜酸酸的感覺很好味,而且仲有青口魷魚大蝦海鮮夠曬足料🥢黃咖哩雞 $76 (星期四優惠 $1 )最抵食的就係每日都有唔同的$1 菜式,估唔到咁平都很有驚喜,黃咖哩味道充滿椰香加上咖哩味道甜甜的辣度溫和,可以撈飯食勁正🥢芒果沙冰 $36飲芒果冰最重要夠曬凍,仲要重芒果味又夠甜🥢椰汁冰 $28清新的椰汁味,甜度剛剛好🥢原來除咗大角咀,九龍城,仲有北角都有分店,最鐘意裝修好光猛乾淨,坐得舒服可以同朋友傾計,店員姐姐全部都係泰國人,味道夠曬地道正宗,最正係晚市有$1 菜式,日日唔同
🥢香料燒焗鰂魚 $162
🥢蛋網海鮮金邊粉 $88
🥢黃咖哩雞 $76 (星期四優惠 $1 )
🥢芒果沙冰 $36
飲芒果冰最重要夠曬凍,仲要重芒果味又夠甜
🥢椰汁冰 $28
清新的椰汁味,甜度剛剛好
🥢原來除咗大角咀,九龍城,仲有北角都有分店,最鐘意裝修好光猛乾淨,坐得舒服可以同朋友傾計,店員姐姐全部都係泰國人,味道夠曬地道正宗,最正係晚市有$1 菜式,日日唔同款,等我下次要星期三去食最抵嘅,明爐烏頭魚先原價$169,一蚊就食到真係超級抵
每日優惠價 $1 :
星期一 泰式炸蝦餅 $73
星期二 酸辣去骨鳳爪沙律 $72
星期三 泰式明爐烏頭魚 $169
星期四 黃咖喱雞 $76
星期五 飛天通菜 $64
星期六 各式細支裝啤酒 $26
星期日 泰式香茅炸豬扒 $66
Orange Elephant Thai Restaurant (博文街) (大角咀)
大角咀博文街42號