2020-01-31 397 瀏覽
今晚約左媽咪出街食飯,佢居然唔選擇中菜,揀左日式放題。我地搵左地點就腳既旺角區,上網睇依間餐廳評價唔錯,食物相片都吸引。所以一於訂枱試下依間。環境給我們良好的印象,一來環境寬躺整潔!每枱坐位之間沒有逼狹感。二來落單用QR code 方便又環保👍🏼-食放題我地會第一時間點刺身。刺身款色有多樣,例如三文魚、油甘魚、北寄貝、甜蝦、珍寶蝦、虎蝦、帶子等。用冰盤承托著、賣相新鮮。媽咪最鍾意珍寶阿根廷虎蝦,肉質細緻鮮美。而辣味吞拿魚脆脆賣相亦很別緻,口感亦多層次。-媽咪平時放題不會食壽司🍣,總怕壽司飯會令人太快飽肚,不回本🤭但今晚卻試了多款。每款都很迷利,味道亦不錯。海膽刺身蝦甜筒、香蔥吞拿魚、黑松露帶子、岩鹽和牛、蒜蓉帶子等等。 最愛入口溶化、魚油香味爆登的火炙左口魚壽司。-其他食物款式類別有炸物、天婦羅、一品料理、串燒、鐵板等等 推介「極邪惡牙籤雞翼」及「芝麻雞翼」!前者用豐盈的芝士焗製,後者炸得香黃酥脆肉嫩,有水準! -飲品自助,居然有台式薑母茶!

放題我地會第一時間點刺身刺身款色有多樣,例如三文魚、油甘魚、北寄貝、甜蝦、珍寶蝦、虎蝦、帶子等。

其他食物款式類別有炸物、天婦羅、一品料理、串燒、鐵板等等

飲品自助,居然有台式薑母茶!