2021-06-13 260 瀏覽
朋友最近介紹左一間西營盤的小咖啡店比我,作為一位咖啡迷當然要去拜訪一下,當日一去到就見到店內裝修有濃厚的日本風格,令我諗起之前去京都旅行的咖啡店(掛住鄉下🥲),而店主亦巧妙運用門口柱位寫上Design及Coffee,牆身亦用上我喜歡的白牆,善用每一處空間,可見店主用盡心思設計。食物方面,我就點左一份紅豆牛油吐司同ice americano,吐司勁多紅豆,加埋剛剛烘好拎出黎個舊半熔既牛油,配合埋一齊食,真係好正😜,(食晒唔記得影相🥲)而咖啡都冇令我失望,甘味微酸味都夠平均,係我Ok個隻!總結今次既用餐各方面我都覺得好ok,食物同店內裝修我都很滿意,店員亦都友善同nice,下次會帶埋朋友再黎,希望骨子裡繼續加油!😊