2023-01-06
呢間德福嘅台式餐廳之前經過都唔覺環境咁舒服 呢晚見到佢嘅木系裝修就感覺好舒適😚 呢間分店仲有一大亮點 就係茶飲主題店限定嘅飲品 真係多好多茶底嘅選擇🍵 呢晚都有試到路邊攤小食入面包括鹽酥雞排 鹽酥福州魚丸同埋台式烤香腸 仲有個選項係多蒜 原來係多咗啲生嘅蒜片🧄 雞排炸得好酥脆 入面仲好juicy㗎紅蔥地瓜燉無骨牛腩我地加咗10蚊轉肉燥飯 肉燥唔會太多肥肉又唔會過鹹 另外個小菜用個蠟燭座熱 就算天氣凍都可以慢慢食😙 入面嘅牛腩每件都好入味 又大件 仲有番薯喺入面🍠 甜甜地同個牛腩汁幾夾台式麻辣半筋半肉手工拌麵除咗有一碗牛筋牛腩之外 側邊仲有兩款小食鴨血同埋素鴨🦆 鴨血都有少少辣㗎 拌麵口感幾彈牙 麻麻辣辣幾刺激👍🏻 牛筋都炆得幾腍草莓香草蜜糖歐軟磚塊呢個真係每次食茶木都會想嗌 即叫即製🤪 士多啤梨味香甜 唔會太酸 下面嘅蜜糖磚塊好厚身 外脆內軟 配埋士多啤梨雪糕同蜜糖好夾🍯金萱鮮芒果奶蓋冰有不同茶底可以選擇 我揀咗木柵鐵觀音 飲落口有少少回甘🍵 仲係由新鮮芒果粒打出嚟 同埋有奶蓋喺面 奶蓋唔會太鹹 所以唔會好heavy朱古力脆脆燕麥拿鐵雖然嗌咗走甜 但側邊嘅朱古力味道香濃 已經好夠甜🍫
路邊攤小食
紅蔥地瓜燉無骨牛腩
台式麻辣半筋半肉手工拌麵
草莓香草蜜糖歐軟磚塊
金萱鮮芒果奶蓋冰
朱古力脆脆燕麥拿鐵
雖然嗌咗走甜 但側邊嘅朱古力味道香濃 已經好夠甜🍫 榛子巧克力醬入面仲有脆脆 面頭仲有豆腐花 口感十足🙈 入面仲用咗濃香嘅燕麥奶 整杯嘅味道體驗都幾特別 我好鍾意
呢間餐廳嘅食物同環境都唔錯 下次想食台式嘢都會考慮再嚟😁