📌 茶軒📍 灣仔菲林明道8號大同大廈地下1&2號舖☎️ 28897798★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*唔講真係唔知原來灣仔開咗間新嘅餐廳主打台灣菜。呢日珍奶癮起,就過黎食個晏止下癮。餐廳有落地大玻璃可以望見路人來去匆匆,室內樓底好高,裝修採用木系格調,加上寬敞嘅環境,十分寫意,同繁忙嘅街景形成強烈的對比。午餐選擇全面,飯麵小食甜品一應俱全。套餐附送 台灣冷泡茶。亦可以加$3轉四季茶或加$8轉黑糖珍珠系列。我地叫咗兩個午市套餐,有爽口木耳作前菜,超彈牙貢丸湯,同軟糯朱古力花生糯米糍。💫香滷鴨肉配滷肉飯($78)鴨肉結實,入口無渣,肉味濃,滷水香而不濁,唔會死鹹。滷肉飯嘅肉肥瘦夾雜,撈飯一絕!💫台瘋椒麻雞飯配餐湯($78)味道微麻唔算辣,分量好大,好似碎上大雞扒咁,外表炸到香酥脆口,內裏肉質夠juicy,軟諗唔會好乾柴。💫黑糖珍珠鮮奶加咗錢叫珍奶,珍珠極多一啲都唔留手,「不」極都仲有,奶好滑,仲另上一少杯黑糖俾我調較最啱自己嘅口味,呢個服務好貼心!間唔時都會喺灣仔食lunch ,呢間幾唔錯,環境舒適,好啱傾密偈,都可以
📌 茶軒
📍 灣仔菲林明道8號大同大廈地下1&2號舖
☎️ 28897798

💫香滷鴨肉配滷肉飯($78)
香滷鴨肉配滷肉飯

💫台瘋椒麻雞飯配餐湯($78)
台瘋椒麻雞飯配餐湯

💫黑糖珍珠鮮奶

間唔時都會喺灣仔食lunch ,呢間幾唔錯,環境舒適,好啱傾密偈,都可以再回訪!

2022-11-07
香滷鴨肉配滷肉飯