今日和太太往太子Hami Harmony食晚餐, 我們點了安格斯有骨肉眼扒, 意式蕃茄醬煙粒肉炒幼粒意粉、馬蘇里拉芝士條、白酒忌廉煮青口、粟米湯、啤酒炸漿炸魚薯條和凍焦糖latte。馬蘇里拉芝士條外表黃金, 食落熱辣辣好香脆, 芝士味好濃, 好濃香的拉芝, 小弟試過咬住「拉芝士」看看有幾長,發現都好長喎! 而且食落不油膩, 配上千島醬更能食出芝士條的美味;白酒忌廉煮青口賣相吸引, 青口新鮮鮮甜, 配上白酒煮更能帶出青口的鮮味, 白酒好香醇, 忌廉味道香濃, 令青口食落口感豐富, 味道十足, 配菜沙律菜新鮮爽口, 火箭菜味道清香, 車厘茄甜度適中, 食落開胃;啤酒炸漿炸魚薯條上桌時十分香, 炸魚食落有香濃啤酒味, 而且調味粉味道適中, 炸魚外皮熱辣辣, 十分香脆, 魚肉肉質鮮甜, 食落醒神惹味, 薯條大小適中, 食落熱辣辣, 好爽口;配菜沙律菜配上碎芝士和千島醬, 食落口感豐富, 美味無比,肥而不膩, 啤酒炸漿炸魚薯條食落美味, 佐酒一流的美食;粟米湯味道清甜, 粟米蓉食落美味, 好足料;安格斯有骨肉眼扒賣相吸引, 肉眼扒大大塊, 我們點了8成熟, 肉眼肉質鮮甜, 入口即熔, 食有油花, 層次豐富, 配上燒汁一起食能帶出肉眼的美味;薯菜是手切薯仔, 每一件大小不一, 食落好爽脆, 而且烤得剛剛好不會太焦, 食落惹味;意式蕃茄醬煙粒肉炒幼粒意粉蕃茄味鮮甜開胃,煙肉粒咸度適中、配菜茄子和香料能帶出幼粒意粉的美味, 幼粒意粉很有特色, 因為好少餐廳有這款意粉, 幼粒意粉食落爽口, 每一粒都層次分明, 食落惹味醒胃;最後凍焦糖latte焦糖是餐廳自家製的, 焦糖甜度剛剛好, 不會帶走latte的香濃, latte味道香濃, 配上自家焦糖飲落美味。餐廳座位舒適, 很有置身歐洲民居感覺, 天花有好多裝飾花卉, 好靚好漂亮, 很有小清新cafe感覺, 視覺和味覺的雙重享受;而且個人很欣賞餐廳上菜速度甚快, 很有效率;最後餐廳侍應廚師全是一群年青,有活力和年青人打理, 很有朝氣和幹勁, 而且餐廳價錢合理, 食物美味, 有特色, 而且份量十足, 值得再來。
馬蘇里拉芝士條
白酒忌廉煮青口
凍焦糖latte
安格斯有骨肉眼扒
肉眼肉質鮮甜, 入口即熔
啤酒炸漿炸魚薯條
2018-03-10