今日專登帶左媽媽出黎食晚餐。餐廳環境闊落,設計雅致舒適,有圓桌同方桌可以選擇,仲播住古典純音樂,非常舒適。餐廳而家有「雙親節 淮揚美饌頌親恩」餐牌,上面有好多抵食套餐,好啱同屋企人黎食,係慶祝母親節既好選擇,而我地今次就單點左以下三樣食物👇🏻🍵桂花烏龍 $13 一位🥕餐前小碟 $15🔥烤北京烤鴨 $188 半隻哩個真係好好味❗️店員會先放低唔同既配料,包括鴨卷餅、微辣既京蔥、清新既青瓜同哈密瓜,仲有砂糖、京醬同適合解膩,酸酸甜甜既秘制蜂蜜黃梅醬。烤鴨外皮香脆,肉質細嫩,入口鬆化,配埋配料同醬一齊食,口感好有層次好豐富,而且哈米瓜同青瓜可以減低油膩感,真係食多多都唔怕膩😆值得一讚既係烤鴨既所有配料都可以無限添加!除左烤鴨肉之外,店員會另外用碟裝一口酥,即係烤鴨皮,哩碟烤鴨皮非常酥脆,點砂糖黎食真係一流,放入口完全係咬幾下就融化晒,真係超好食推介👍🏻🐟古琴酸菜魚 $88 一位我地淨係叫左一位既份量,佢會一盅咁上,入面既香料同配料非常豐富,但係又唔會太酸或者太鹹,調味控制得啱啱好,而且魚肉非常嫩滑,仲要有好多酸菜同木耳。🐠風味松子魚 $238松子魚非常大條,而且就算淋上醬汁仍然保持酥脆,魚肉實

🍵桂花烏龍 $13 一位

🥕餐前小碟 $15

🔥烤北京烤鴨 $188 半隻

🐟古琴酸菜魚 $88 一位

🐠風味松子魚 $238
松子魚非常大條,而且就算淋上醬汁仍然保持酥脆,魚肉實淨嫩滑,醬汁酸酸甜甜,非常開胃,仲有唔少菠蘿同果仁,啲醬汁仲超岩撈飯食添。

整體黎講,餐廳環境雅致舒適,三樣食物都好好食,質素相當高,臨近母親節,真係啱晒同屋企人一齊過嚟食飯,完全係節日高質之選。