2023-02-21 271 瀏覽
卜mark左依間好耐,終於上個HappyFriday配番依個高質Dinner🤸🏻‍♀️其實之前係比佢既semi buffet吸引左,但朋友話buffet佢雀仔胃食得唔多,唔緊要因為a la carte都好正😍一入門口就見到甜品櫃同海鮮冷盤section, 行入d就見到cheese section, 好吸引😍🥖Bread Basket🥖麵包配橄欖油and黑醋,邊食邊等😋Seafood Platter for 2 $788比門口seafood section燒到🔥果然依度既海鮮好有質,估計係因為做buffet流量大又快,所以保証新鮮👐🏻依個盤勁吸睛,數數共有8款海鮮:生蠔,松葉蟹腳,原隻龍蝦,蜆,青口,蝦,八爪魚同帶子。一定要揀一樣最中意一定係松葉蟹腳,大隻多肉易拆肉,鮮甜有海水味🤤然後係龍蝦多肉彈牙,生蠔清爽鮮味,凍蝦蝦味濃,其實全部都好新鮮,推介👐🏻Main Course揀左羊架同埋牛扒✔Side dish係菠菜🥬同煎薯仔🥔菠菜簡單用鹽快炒,嫩口無渣。薯仔牛油味勁香,而且煎到外皮微脆,少有覺得唔花巧但咁好味既side fish😋🐑Lamb chop $368羊架有四件,切落去係軟熟顏色粉

🥖Bread Basket🥖
麵包配橄欖油and黑醋,邊食邊等😋

Seafood Platter for 2 $788

Main Course揀左羊架同埋牛扒✔

🐑Lamb chop $368
羊架有四件,切落去係軟熟顏色粉嫩,口感鬆軟,羊香而不酥,近骨位只有薄薄既脂肪,入口更香但唔會膩。

🥩Wagyu Sirlion Steak 200 Gram $468
西冷煎至完美medium,肉質細膩,口感鮮嫩且表面微焦香,切開自到鮮嫩粉紅同埋豐富肉汁,出色👍🏻

🍦Gelato $52
好濃好濃既開心果味,感覺好似食到d果蓉咁,加埋莓添點清新🍨

🍮Panna Cotta $98
一郁隻碟個奶凍就震下震下😂口感滑溜重奶香,野莓醬好濃好厚身,好多果蓉,全天然果香味😋

依間果然無令我失望🤞🏻食物高水準,環境又舒服,仲有service都好好,店員都好有禮貌又會主動加水,仲有上菜速度完全按照我地食既進度,回頭指數極高✔✔