2018-06-23 276 瀏覽
今次係第一次寫食評,因為真係忍唔住唔寫。呢間餐廳喺藍灣半島開左咁多年,本來開始嘅時候都還勉強過得去,因為商場冇乜類似嘅平民茶餐廳,而且佢價錢都唔算貴、食物質素都ok。 但依家真係越做越差,服務態度差,衛生情況更差。本來今日因爲時間比較趕,其他想去嘅餐廳未開,所以貿貿然去左呢度食早餐。我叫左個雞扒公仔麵,同行嘅友人叫左個魚柳拼茄汁豆加蒜蓉包。食物唔係重點,味道普通冇特別評價,重點係衛生問題。盛載餐具嘅櫃桶,有啲污糟、有油漬,用餐具前必須洗一洗抹一抹先安心。食左一陣,就見到一隻迷你小曱甴喺牆上出現。友人即刻攞紙巾㩒死左佢。以為之後冇事啦,結果唔夠五分鐘,又有另一隻中型曱由(手指頭大小)出現喺同一塊牆上, 而牆左邊小小就係廚房嘅窗口,認真恐怖。嗰陣時冇諗咁多只係想快啲走人,對住啲嘢食都冇胃口🤮。我好好奇究竟呢間餐廳係咪住左成竇曱甴,再望一望對面枱塊牆,果然又見倒一隻大嘅(曱甴爬嘅位置都好近枱面),真係好噁心。嗰邊嘅食客望倒,避左兩避,都低頭想快啲食完快啲走。之後我哋有同侍應反映,佢「哦」左一聲就算,一啲都唔驚訝(可能慣左),亦冇道歉,冇話會跟進等等。總之,呢間野係我心目中嘅形象完全插水。我冇
今次係第一次寫食評,因為真係忍唔住唔寫。

總之,呢間野係我心目中嘅形象完全插水。我冇見過一間餐廳恐怖得過佢。

我 以後 都唔會再去呢間餐廳。

2018-06-23
3 分鐘 (堂食)
$34 (早餐)