2022-08-30 1214 瀏覽
今日想去間靚靚餐廳休息吓食餐好, 喺鬧市中搵到呢間喺23樓嘅餐廳呢度基本上全部都係落地大玻璃,隔張枱就會有一個大心心,啱晒情侶來浪漫打卡☺️嗌咗嘢食之後冇幾耐就有一個餐包佢係一個橄欖油味嘅餐包, 都幾香口前菜我嗌咗Pan-fried Crab Cakes with Lime Pearl Caviar香煎蟹餅伴青檸珍珠商店都幾靚㗎,有兩大嚿蟹餅,真材實料,切開全部都係蟹肉絲。中間有啲沙律配埋一齊啱好之後主菜我食咗油封鴨脾肉燴意大利飯,嗌嘅時候侍應已經提醒咗我啲油封鴨髀係已經散開晒撈左係啲飯到,咁樣嘅食法最啱我哋呢啲懶人食😝另外侍應有問我想要啲飯硬啲 定林啲,都真係幾細心;但我覺得意大利飯應該要硬身啲,所以我就同佢講唔使特別整林一上碟嘅時候我已經聞到好香嘅忌廉同埋鴨肉味道,佢除咗鴨肉仲有好多嘢菌,同埋芝士片,所以個味道好香。佢啲鴨肉絲到幾多,由頭食到落尾都仲有鴨肉另外我就嗌咗一杯Cocktail,呢度嘅Cocktail款式係擺喺個iPad度你自己慢慢揀我左揀右揀唔知點解想飲Baileys , 所以就揀咗呢一隻款你杯嘢飲上面有一粒棉花糖,好有趣,味道都好好飲😄

嗌咗嘢食之後冇幾耐就有一個餐包

佢係一個橄欖油味嘅餐包, 都幾香口

香煎蟹餅伴青檸珍珠

之後主菜我食咗油封鴨脾肉燴意大利飯,

你杯嘢飲上面有一粒棉花糖,好有趣,味道都好好飲😄
  • 油封鴨脾肉燴意大利飯