2021-09-22
上星期接完姨甥女上跳舞班之後我地就五大一細黎呢度食lunch,我預先book左檯,早左四五個字黎到等左一陣就被安排入座👍我地叫左四份主食👉軟殼蟹三文治,安格斯生牛肉湯河,斑蘭青咖哩雞配白飯,煎肉餅溏心蛋配珍珠米三份小食👉扎肉米紙卷,馬拉盞牛油燴通菜,巴東牛肉生菜包兩杯飲品👉青檸梳打同越式咖啡落單時店員好清晰咁同我地講話軟殼蟹三文治唔係兩塊麵包夾著而係軟殼蟹下面墊住份厚多士,問我哋有冇問題😊實物都幾大份,材料豐富👏軟殼蟹同多士都好香脆👍 牛油果夠熟唔會有我唔中意既草青味,除咗有鹹蛋黃沙律醬之外仲有少少酸辣汁,都幾開胃, 平時我媽出街食嘢要求好高佢都係咁讚呢個整得好出色😮😳安格斯生牛肉湯河既牛肉分量都算多而且好滑👍河粉都滑唔會太淋, 但感覺上湯底唔太特別,唔香牛味偏向似味精味多啲😅斑蘭青咖哩雞嘅雞肉幾滑,但味道偏辣,食唔出班蘭香味同椰香味,配料豐富,有洋蔥茄子紅蘿蔔薯仔等等,水準不過不失煎肉餅糖心蛋飯嘅肉餅都幾厚身,唔會太肥膩,尚算juicy,其實似burger裡面既扒多過肉餅,同樣都係不過不失😅扎肉米紙卷裡面夾嘅都係生嘅蔬菜所以口感清爽,但一夾就散,底下有啲唔係酸汁既醬汁,加上只係得唔彈
三份小食👉扎肉米紙卷,馬拉盞牛油燴通菜,巴東牛肉生菜包
兩杯飲品👉青檸梳打同越式咖啡
軟殼蟹三文治,酸菜,牛油果,沙律菜,鹹蛋黃沙律醬
實物都幾大份,材料豐富👏
安格斯生牛肉湯河
安格斯生牛肉湯河既牛肉分量都算多而且好滑👍
斑蘭青咖哩雞配白飯
肉餅糖心蛋配珍珠米
肉餅糖心蛋配珍珠米
扎肉米紙卷
扎肉米紙卷裡面夾嘅都係生嘅蔬菜所以口感清爽,但一夾就散,底下有啲唔係酸汁既醬汁,加上只係得唔彈牙既扎肉,味道比較普通,我哋都覺得一般般~
馬拉盞牛油燴通菜
馬拉盞牛油燴通菜唔太香牛油味,亦都唔太香馬拉盞味,不過都幾爽脆既
巴東牛肉生菜包
巴東牛肉生菜包既牛肉好夠淋,唔會太辣,不過無乜椰香味,雖然唔太正宗但都幾好食😂
整體嚟講我哋覺得水準參差,只有兩三樣比較出色其他較普通,但配合個環境同服務都值得一試👍