2019-08-10 813 瀏覽
尋晚dinner朋友介紹去一間係長沙灣嘅餐廳,應該係果頭都幾出名,佢試過話唔錯,咁我地就一齊去。俾大家睇下個餐牌先:主食同小食全部都好吸引,唔知點揀...最後揀咗個黑松露野菇義大利飯,同埋小食分享拼盤:個飯俾我想像中creamy,係適合香港人口味嘅risotto,飯質比較軟身,黑松露味都相當特出,同野菌係perfect match。好食好食。小食拼盤嘅雞翼本身自己冇乜味,要沾隔離嘅醬一齊食先好食。最值得一讚嘅係個炸杏鮑菇,外脆,內非常juicy...令我回想返係台灣食過嘅杏鮑菇...薯條就正常,應該冇乜薯條可以難食?😂西蘭花芝士卷都不過不失,唯一有d失望嘅係中間d蕃薯波,味道一般,食多幾粒有d濟。黎到甜品時間,我地揀咗個宇治抹茶麻糬雪糕窩夫,一黎到我以為佢俾咗士多啤梨味我:但原來冇錯到,出名真係有士多啤梨,但上面舊雪糕係紅豆雪糕黎,下面窩夫切嘅係真係綠茶味,同紅豆雪糕相輔相承。重點係個窩夫裡面嘅質地真係麻糬咁,非常chewy,唔同平時食d普通waffle!呢個甜品好好食!😍
俾大家睇下個餐牌先: