2024-10-24
好開心嚟呢度慶祝紀念日🎉門口可自由選擇welcome drink位於39/F高空可以飽覽維港景色,裝修佈置華麗,慶祝嘅最佳地方😍今次嚟食Brunch,份量多到好似晚餐咁,好滿足😳🥖️Homemade Focaccia Bread, Charcoal Carasau, Pickled Vegetables, Mixed Green Salad自家製麵包配有兩款橄欖油選擇,我特別喜歡意式香草包,外脆內軟,另外配有沙律🥗酸酸甜甜好開胃。🟥APPETISERS(5款)Insalata Caprese水牛芝士加蕃茄,最好既配搭👍🏻Roasted Beef Tonnato薄切牛肉配吞拿魚醬加黑松露,令味道更提升🤤Ramerino in Culo牛肉他他平時食的不同,賣相是牛肉波波,入口柔軟又不會太生的感覺。Mixed Bruschetta香脆多士配肉醬,少許辣幾惹味;另一款配Parma Ham,好有鹹香味✨Warm Beef Salad牛腱牛味濃郁 ,質地軟腍唔會韌😄加上大量洋蔥及蘿蔔絲,可以清一清味蕾。🟧PASTARigatoni Beef Tripe長通粉有煙靭口感,加上牛肚,味道較濃味。🟨C
🟥APPETISERS(5款)
Insalata Caprese
水牛芝士加蕃茄,最好既配搭👍🏻
Roasted Beef Tonnato
薄切牛肉配吞拿魚醬加黑松露,令味道更提升🤤
Ramerino in Culo
Mixed Bruschetta
Warm Beef Salad
🟧PASTA
Rigatoni Beef Tripe
長通粉有煙靭口感,加上牛肚,味道較濃味。
🟨CARNA'S CHARCOAL GRILL
Black Angus Beef Short Ribs
Homemade Beef & Pork Sausage Black Angus Cube Rol M3
牛骨肉厚很易切開,口感好軟熟!而安格斯M3牛排🥩5成熟,肉質剛剛好,牛味濃郁,絕對係高質之選😎配菜還有意式蕃茄炖菜,炖豆,焗薯任君選擇,很豐富👍🏻
🟦DESSERT
Tiramisu di Casa
整盤Tiramisu放到你食客面前,即席上碟,入口非常軟綿香滑😋唔夠仲可以添加🤤
另外加 $280 可以有Free Flow Package🍻🍷