2020-12-28 335 瀏覽
今次已經係第二次幫襯,完全冇令我失望!餐廳裝潢係有復古既感覺,同埋好雅緻,好適合假日著到靚一靚黎打卡,我有留意現場都有港女影相打卡,哈哈。而且餐廳面對海濱公園,景觀也不錯。 今次係聖誕節黎幫襯,比起上次多咗好多應節既裝飾,頗有心思。我係中午黎食,雖然係假日黎,但係人流唔算多,唔洗等位。同上次一樣,我叫咗一份Breakfast Fantasy,真係好豐富,有parma ham、煙肉、法蘭克福腸、新鮮菠蘿、車厘茄、大啡菇、黑松露炒蛋、麵包、沙律同石榴籽。(可以睇圖)雖然份量都頗大,但裡面有好多新鮮既蔬菜同水果,加上沙律醬係酸酸甜甜,其實唔會覺得好heavy或者好濟。細食既女仔可以同fd share都得。餐廳每日會準備daily special menu,今次叫咗個牛仔骨繪飯,因為係朋友叫既,我就不作太多評價啦。雖然份量比較少,不過賣相都係好出色既,打卡一流。仲有職員都好helpful,仲同我地講聖誕快樂。我地叫咗一個飯,一份all day ,同兩杯野飲,埋單$429。午餐黎講唔算抵食,但係放假食一次無所謂啦。同埋呢度環境同食物質素都係值得既。整體黎講,呢間餐廳真係好值得推薦,我會再幫襯,h
今次已經係第二次幫襯,完全冇令我失望!

而且餐廳面對海濱公園,景觀也不錯。

今次係聖誕節黎幫襯,比起上次多咗好多應節既裝飾,頗有心思。

我係中午黎食,雖然係假日黎,但係人流唔算多,唔洗等位。

仲有職員都好helpful,仲同我地講聖誕快樂。

整體黎講,呢間餐廳真係好值得推薦,我會再幫襯,hehe。大家如果放假可以去試下,然後再行下觀塘海濱,係放假悠閒既好選擇。讚!

Breakfast  Fantasy
2020-12-26