2017-05-24
🍑🍑因為家姐個名同餐廳名一樣🤣特登黎呢到食😂都唔算難揾呀💕喺一棟舊舊既大廈入面🏘好鍾意架𨋢😝第一次搭有閘既𨋢,對門好似太空艙👩🏿🚀😂餐廳門外門內好似兩個世界咁,入到去完全冇左好殘舊既感覺,幾好feel,好岩情侶😋💕最特別既係如果坐喺露台仔,仲望到靚靚銅鑼灣夜景🌃,另有一番風味🤤同好多cafe一樣,呢到都有好多boardgame玩,另外仲有好多漫畫書📕📗📘,一大班朋友慢慢玩👯👯2人特級套餐💛 $188(+10)/head (另收加一)呢個套餐幾值得叫,有齊餐湯/沙律、蒜蓉包、小食、主菜、甜品、仲有特飲😝😝是日餐湯🥄配芝士蒜蓉包🧀🍞餐湯味道甜甜酸酸的😙非常開胃,配料一啲都唔孤寒😋啖啖都有唔同既蔬菜架🥗而芝士蒜蓉包就無乜芝士味,蒜蓉包微脆,幾岩配餐湯一齊食呀!蜜汁雞翼🐔🍯至於小食方面,我地叫左蜜汁雞翼😍超好食,煎得好香😝配埋蜜汁,無得輸!😚想食多幾隻呀😭醬燒豬仔骨🐷配肉醬舖天薯條🍟我地叫左呢個,因為見佢係金獎菜式😂😂上菜時已經聞到佢香濃既醬汁味,喺家姐切既時候,我已經忍唔住吉黎食😂😂ribs非常嫩滑多汁,啖啖肉😚醬汁味道香濃,好幸福呀😍舖天脆薯條遇上惹味既肉醬,令人食到停唔到,好味❣️卡邦尼
2人特級套餐💛 $188(+10)/head (另收加一)
是日餐湯🥄配芝士蒜蓉包🧀🍞
而芝士蒜蓉包就無乜芝士味,蒜蓉包微脆,幾岩配餐湯一齊食呀!
蜜汁雞翼🐔🍯
想食多幾隻呀😭
醬燒豬仔骨🐷配肉醬舖天薯條🍟
卡邦尼白菌煙肉意粉
呢個份量都幾多🍝卡邦尼意粉不會太乾身,亦都冇多餘既水份👅忌廉汁都幾creamy,味道剛剛好,但煙肉味略為淡左啲,而家比較似忌廉汁意粉🙈但都唔錯架!
忌廉泡芙😜
一人一粒😙呢個就普普通通啦🙈細細粒,泡芙已經唔脆lu,配埋上面啲醬,甜甜地咁👻
玫瑰花釀🌹🍵
其實呢個set真係幾抵😎佢啲特飲散叫要$58!跟set叫抵好多😂😂呢個花茶好大壺😝飲左好多杯都未飲曬,佢仲有個座喺個壺下面keep住茶既温度🙈好貼心❣️至於味道方面,充滿濃濃既玫瑰味🌹唔錯!
蝴蝶夫人👩🏻
入面有士多啤梨🍓、水蜜桃🍑、乳酪同梳打🍹外觀上,佢有少少漸變色,有啲夏日feel☀️味道方面,水蜜桃味最出🍑其他有啲啖岩曬鍾意水蜜桃味既人飲🤣
總結黎講,性價比高,環境亦都唔錯,仲可以玩吓board game,睇吓漫畫😜如果上菜速道可以快啲就好啦👻🙈