2019-05-13
最近成日見到好多人介紹呢間餐廳🤩入面啲裝修好靚,好似童話故事入面咁啊🎨啲座位配色好鮮豔,影相好靚啊😍-約左小學同學去食,我地約好早,可以趁無咩人影下環境相📸-🔹炸蠔豉香菇春卷($58)先叫一個小食,就咁睇就係同普通春卷無分別🤔但一咬落去,個浸蠔豉味就湧出黎啦!好特別啊!入面係全部菇粒,同蠔豉好夾👍🏻-🔹咸魚鮮魷闊條麵($98)一黎到聞到勁勁勁濃咸魚味,好彩食落又唔會太濃太鹹😆調味岩岩好,闊條麵偏薄身🍝雖然係乾身,但咸魚味沾滿每條麵,而且魷魚彈牙🦑好特別又幾好食-🔹日本山藥燴雞粥($78)因為我病,所以叫個粥🍲原本我好抗拒食粥,但呢煲粥好得喎👍🏻將山藥撈勻,令粥更滑身。粥吸哂雞既精華,好鮮甜,就算齋食粥都唔會覺得寡,好味😋-話說呢度既甜品都好出名🤩所以我地都叫左兩款share食✌🏻🔹豬腳薑雪糕($48)我覺得呢個好神奇,豬腳薑味既雪糕真係第一次聽🐷佢又真係做到有豬腳薑味先神奇🤣上面仲有啲炸豬皮,但我就覺得唔襯個雪糕,炸豬皮有點油膩味😖🔹木瓜雪耳糖水($68)呢個係最主要想食,木瓜雪耳糖水個糖水要自己淋上去,成日睇人地啲相都已經覺得好吸引😍
約左小學同學去食,我地約好早,可以趁無咩人影下環境相📸
話說呢度既甜品都好出名🤩所以我地都叫左兩款share食✌🏻