2019-02-01
人人都食西餐,你估人人都想食西餐咩不過今次又要遷就一下阿肥想鋸扒嘅慾望,於是乎我又四周圍搜索下邊度有西餐廳,上網搵搵下見到呢間喺尖沙咀嘅<SHINE>勁多好評喎,咁近地鐵站,一於嚟試下啦~太子集團中心呢楝大廈一啲都唔難搵,只要喺I square出口一出,隔離就已經到喇,搭𨋢又唔洗排隊,啱哂我呢啲一夠鐘收工個肚就已經餓到咕咕聲嘅人。呢度六樓全層都屬於餐廳,𨋢門一打開已經見到酒吧位置,柔和嘅燈光帶啲浪漫格調,不過客人眾多難免有啲傾計嘅聲浪,熱鬧啲都好吖~本身以為喺呢個黃金地段,啲嘢食都唔方平啦...睇一睇餐牌之後,都唔係喎!~全部食物嘅價錢都只係中位價格,甚為親民啵,大家想食邊樣就叫邊樣啦。龍蝦湯($88蚊):阿肥想飲湯,見佢唔貴諗都唔諗就叫咗喇~餐廳用嘅碟盤都屬於大size類,所以周邊都會灑啲裝飾咁增強視覺享受,伴湯嘅仲有一件脆多士,偷偷飲咗佢兩啖,龍蝦湯味濃郁,也不過咸,滿意。燒安格斯肉眼扒10oz($318蚊):阿肥見到有安格斯扒食...又點會錯過吖~塊扒嚟到嘅時候真係覺得好有藝術嘅氣息,啲醬汁畫到好似一幅太極畫咁,一邊紅色一邊白色,原來紅色嘅係車厘茄口味而白色嘅係帶
龍蝦湯
燒安格斯肉眼扒10oz