2021-09-17 49 瀏覽
琴晚同朋友去咗屯門呢間日本居酒屋食晚飯,雖然屯門位置比較偏遠,搵鋪都搵咗一段時間,但當入到間店見到個環境裝修,真係完全冇後悔到。一入去就有日本居酒屋嘅感覺,直行有幾級小樓梯,我同朋友就坐喺樓下,勁有feel!而且店舖播住一啲懷舊港式日文歌,為成間店舖嘅感覺增添左唔少氣氛。嚟到日本居酒屋,當然係要飲返兩杯。我同朋友就叫咗兩個set,我叫咗磯燒鮑魚、燒秋葵、鰻魚飯、玉子燒、威士忌。而我朋友就叫咗蒜味噌嘖、牛肉飯、冬菇、燒雞皮、白啤。最後我哋仲加單叫咗京蔥雞俾肉同燒豬腩葡萄卷添。雖然聽落叫咗好多嘢食,但每樣食物份量恰到好處,都食得晒㗎,食物質素非常唔錯。其中最深刻就係磯燒鮑魚,肉質彈牙新鮮,真係食過返尋味呢!下次會想去埋其他分店,睇吓個環境係咪都咁好。放工後可以同朋友去食餐好嘅飲番杯,都真係一件賞心樂事呢~