G room bar & lounge 嘅位置超隱蔽,我同有人係個曾兜左幾個圈先搵到🤷🏻‍♀️ 餐廳座位唔多,感覺真係似機場嘅lounge,最吸精當然係圍繞住成間餐廳嘅大螢幕,時不時會轉場景,真係好似置身外國🥰 我個次去食lunch 主題就咁啱係四季👍🏻 臨走之前仲有海龜游水嘅畫面🐢食物方面,今次試左個5 courses lunch tasting menu $268 性價比都幾高👍🏻-FIRST BITE-/Spanish anchovy and tomato crystal bread/開胃菜好精緻,放係首飾盒入面,鯷魚唔會有醒味,但係都係一如既往咁鹹,所以其實我一向都麻麻地黎樣嘢,加埋番茄食係會中和左d 鹹味不過對於我黎講都仲係太鹹🙈-SOUP OR SALAD-/Black truffle mushroom soup/蘑菇湯味道唔算好濃郁,不過不失-SMALL BITE- /Sizzling squid with garlic/香蒜魷魚幾香,佢係鐵板上,黎到仲渣渣聲😂 黎個魷魚都係偏鹹🥴-MAIN-/Italian red prawn spaghetti +$68/紅蝦意粉幾好食
臨走之前仲有海龜游水嘅畫面🐢

-FIRST BITE-

-SOUP OR SALAD-
/Black truffle mushroom soup/
蘑菇湯味道唔算好濃郁,不過不失

-SMALL BITE-
/Sizzling squid with garlic/

-MAIN-
紅蝦意粉幾好食🤤pasta 係比較粗身,超級al dente,好鍾意個口感!醬汁雖然比較油但係味道唔錯👍🏻

/Super G cheese pizza/
平時通常都係4重芝士pizza 今次黎個係多重芝士,可想言之佢有幾咁濃郁🤯 同埋pizza 嘅size 真係好大,邊有可能係一人份量🤯 自問係超鍾意芝士,一上碟嘅時候我聞到都覺得過左火🥴 可能係因為佢落左超多blue cheese😰 我同友人食左半分就放棄左🥴 真係超級膩😰

-CHEF’S SPECIAL DESSERT-
/Cheesecake/
芝士蛋糕唔錯,上面仲有雜莓💕 最後仲有coffee or tea☕️

整體黎講,環境100 分,食物質素就正常,但係我會因為個環境再黎🤣