今日跟同事去新都會食午餐,話間餐廳午餐同甜品班戟都好好食😋而且環境都幾靚中午套餐都幾好選擇,我就簡焗芝士帆立貝,香草忌廉汁意粉🍝有沙律🥗仲有飲品,我就突然好想飲奶惜😂都加小小錢就可以轉特飲👍雞絲沙律菜,雖然細細碗,但沙律菜好特別好清新🥗,加入橄欖油同埋意大利醋,好醒胃😋芝士焗帶子,焗帶子岩岩熟,加上芝士既香,正😄香草意粉,好中意佢用左粗意大利粉,加上香草味汁好濃,意大利粉夠粗吸收香草汁,仲有幾粒細帆立貝,口感好豐富😋同事叫左煙三文魚,溫泉雞蛋,甘籃葉,玉子豆腐,本菇,味噌梅子汁焗飯,睇個名都已覺得好豐富😍好大一舊三文魚,三文魚肉夠厚身,掩味剛剛好,肉唔會煎都硬,同事話好中意飯口感同味道溫泉蛋跟味噌飯好似食緊日本飯,配菜又好食😋最中意甜品上場,士多啤梨奶惜😋好靚😍好cream ,士多啤梨🍓好正Ricotta厚班戟5小時低溫慢烤焦糖菠蘿椰子醬,牛油酥餅碎菠蘿真係好好食,好甜帶點焦糖香,班戟夠厚,吸收椰子醬同菠蘿既甜味,真係好滿足,唔怪之得啲人話食甜品係會特別開心🥳

芝士焗帶子,焗帶子岩岩熟,加上芝士既香,正😄

溫泉蛋跟味噌飯好似食緊日本飯,配菜又好食😋

Ricotta厚班戟

5小時低溫慢烤焦糖菠蘿椰子醬,牛油酥餅碎