2023-04-04
同事介紹話呢間餐廳幾好氣氛,今日同👦🏻拍拖諗唔到食咩,就隨心book位一試。可能平日夜晚唔算多人,唔使等就可直接入座,餐廳留咗四人梳化卡位俾我哋,坐得好闊落同舒服!🥰因為想試多幾款嘢食,嗌咗$988二人餐,包餐湯、普通熱飲、生蠔/青口、兩款前菜、兩款主菜同甜品。今日精選生蠔係南非生蠔,個人唔太好蠔,但呢間嘅蠔幾鮮甜,啲醬汁幾夾。乳豬嚟到嘅時候用玻璃蓋蓋住,一開蓋仙氣湧出嚟,賣相好精緻!味道都唔錯,熱騰騰又肥瘦適中~~下次會想單獨叫一碟!(✨✨推介!)👦🏻鍾意食鵝肝,所以加咗$30 try try。雖然張相影得麻麻,但全餐最驚喜係呢碟!自己本身唔太喜歡食鵝肝,諗住連埋多士咬啖就算,多士好脆,點完蘋果醬酸酸甜甜咁,同鵝肝嘅油香味勁夾,食完一啖忍唔住再咬多啖,真心推介!食完前菜就上湯,龍蝦濃湯真係好濃味,都真係食到蟹肉,算足料。可能前菜太出色,主菜反而無咁吸引。威靈頓牛柳酥皮同肉有少少分離,龍蝦米多要加$50,但龍蝦比想像中細,食咗幾啖肉就無嚕~但兩碟嘅配菜都幾好味,啲醬汁調得幾清新,一啲都唔敷衍~~因為好飽,無加錢upgrade甜品,今日基本款精選甜品係brownies,擺盤都幾靚,boo
因為好飽,無加錢upgrade甜品,今日基本款精選甜品係brownies,擺盤都幾靚,book枱嘅時候餐廳有問需唔需要order甜品寫字,如果有需要都可提出呀!🥰
最後連加一兩個人食咗大約千一,環境同食物都對得起個價錢!但下次就未必食set dinner啦,可能會試下單嗌睇下會唔會抵啲,如果一班friend想chill下傾住計食,呢間都會係個好選擇呀!😆